((امام مهدی در نهجالبلاغه
1- یعطف الهوی علی الهدی، اذا عطفوا الهدی علی الهوی و یعطف الرای علی القرآن اذا عطفوا القرآن علی الرای.
و منها: حتی تقوم الحرب بکم علی ساق، بادیا نواجذها، مملوءه اخلافها، حلوا رضاعها، علقما عاقبتها. الا و فی غد- و سیاتی غد بما لاتعرفون- یاخذ الوالی من غیرها عمالها علی مساویء اعمالها و تخرج له الارض افالیذ کبدها و تلقی الیه سلما مقالیدها، فیریکم کیف عدل السیره و یحیی میت الکتاب و السنه. [نهج البلاغهی فیض الاسلام ، خطبه 138] .
در روزگاری که هوای نفس حکومت میکند، امام زمان علیهالسلام هدایت و رستگاری را جایگزین هوای نفس میسازد. و در عصری که نظر شخصی بر قرآن مقدم شده است، افکار را متوجه قرآن میگرداند و آن را حاکم جامعه میسازد.
امام علیهالسلام دربارهی حوادث پیش از ظهور امام زمان (عج) و علامتهایی آن چنین میفرماید:
جنگ شدیدی برپا گردد و به شما چنگ و دندان نشان دهد. پستان شتر جنگ مملو از شیر باشد- آغازش شیرین و پایانش تلخ گردد. آگاه باشید! فردا- فردایی که میآید و تاریخ آن را نمیدانید- امام زمان علیهالسلام حاکمان را مواخذه و مجازات خواهد کرد. زمین گنجهای خود را در اختیار آن حضرت قرار خواهد داد و کلیدهای خزاین جهان با کمال میل تسلیم آن حضرت خواهند شد. آنگاه امام زمان (عج) به شما نشان میدهد عدالت چیست و چگونه قرآن و روایتهای کهنه شده را زنده خواهد کرد.
2- الا و ان من ادرکها منا یسری فیها بسراج منیر و یحذو فیها علی مثال الصالحین، لیحل فیها ربقا و یعتق فیها رقا و یصدع شعبا و یشعب صدعا، فی ستره عن الناس لایبصر القائف اثره و لو تابع نظره، ثم لیشحذن فیها قوم شحذ القین النصل. تجلی بالتنزیل ابصارهم و یرمی بالتفسیر فی مسامعهم و یغبقون کاس الحکمه بعد الصبوح! [نهج البلاغهی فیض الاسلام ، خطبه 150] .
توجه داشته باشید که هر کس آن روزگار (امام مهدی علیهالسلام) را درک کند با نورافکن الهی حرکت میکند و در جای پای شایستگان گام برمیدارد تا بندها پاره گردد، بندگان آزاد گردند، ملتهای گمراه متلاشی شوند و نیکان با یکدیگر در پنهانی متحد گردند و کارآگاهان نتوانند اثرشان را به دست آورند- هر چند دقت و تحقیق کنند.
در چنین روزگاری اسلحهها آماده گردد و چشمها بر اثر توجه به قرآن باز شود و تفسیر قرآن گوش آنان را هدف قرار دهد و آنها را باز کند و شب و روز تشنگی معنوی آنان را برطرف گرداند.
3- و قال علیهالسلام: لتعطفن الدنیا علینا بعد شماسها عطف الضروس علی ولدها و تلا عقیب ذلک:
«و نرید ان نمن علی الذین الستضعفوا فی الارض و نجعلهم ائمه و نجعلهم الوارثین». [نهج البلاغه فیض الاسلام ، کلمات قصار، شماره 200] .
امام علیهالسلام (دربارهی ظهور دولت حقهی آل محمد علیهماالسلام) فرموده است: « دنیا بر ما (آل محمد) بازگردد و مهربانی نماید، مانند بازگشت شتر بدخو و گازگیر به بچهی خویش.»
سپس آیهی 5 از سورهی قصص را قرائت فرمودهاند:
ما اراده کردهایم منت گذاریم بر آنان که در زمین ناتوان شمرده شدهاند و آنان را پیشوا و رهبران دین و دنیا قرار دهیم.
جمع شدن اصحاب حضرت مهدی
4- فی حدیثه علیهالسلام: فاذا کان ذلک ضرب یعسوب الدین بذنبه، فیجتمعون الیه کما یجتمع قزع الخریف. [نهج البلاغه فیض الاسلام ، کلمات قصار ، حدیث 1] .
هنگامی که زمان ظهور حضرت مهدی علیهالسلام برسد و پیشوای دین بر جای خویش استوار گردد، مردم همانند ابرهای پراکندهی پائیزی در اطراف او جمع میشوند. – سیمای نهج البلاغه ، محمدمهدی علیقلی))
((برنامه مهدی موعود پیروی از قرآن و هدایت است
«یعطف الهوی علی الهدی اذا عطفوا الهدی علی الهوی و یعطف الرای علی القرآن اذا عطفوا القرآن علی الرای.» [خطبه 138] .
هنگامی که مردم هدایت را پیرو هواهای نفسانی خود قرار دهند، مهدی موعود (ع) میآید و هواهای نفسانی را مغلوب نظریات تابع قرآن میدهد برنامه آن حضرت حکومت قرآن و هدایت است. – نهج البلاغه و آگاهی از غیب ، جعفر سبحانی))
((پیشگویی درباره مهدی
اندیشهی ظهور مصلح کل و اینکه تاریخ بشری به سوی حاکمیت مطلق عدل و حق و حکومت صالحان پیش میرود، یک اندیشهی اصیل و دیرپاست که ریشه در عمق جان و ژرفای فطرت انسانی دارد. میتوان گفت که اساس مطلب، مورد تایید و تصدیق همهی ادیان و مذاهب و بسیاری از مکتبهای جامعهشناسی مادی است. تنها اختلاف در تعیین فرد مشخصی است که این حرکت بزرگ و جهانی را رهبری خواهد کرد. شیعیان با استناد به روایات معتبری که به صورت گستردهای در کتابهای احادیث از معصومین علیهمالسلام نقل شده، معتقدند که این شخص، امام دوازدهم حضرت حجه بن الحسن العسکری (عج) است که هم اکنون زنده است و هنگامی که زمینههای ظهور ایشان فراهم شد به امر خداوند ظهور خواهد کرد و با تاسیس حکومت صالحان ، وارث خدا روی زمین خواهد شد.
بحث در این موضوع را به کتابهای فراوانی که در این زمینه نوشته شده است موکول میکنیم و در اینجا به تناسب مقام، قسمتی از خطبهی امیرالمومنین (ع) را که در نهجالبلاغه آمده است نقل میکنیم. طی این خطبه ظهور صاحبالزمان (عج) و راه و روشی را که دنبال خواهد نمود و حتی غیبت طولانی و مستور بودن ایشان از مردم، پیشبینی شده است.
الا و من ادرکها منا یسری فیها بسراج منیر و یحذو فیها علی مثال الصالحین لیحل فیها ربقا و یعتق فیها رقا و یصدع شعبا و یشعب صدعا فی ستره عن الناس لایبصر التائف اثره و لو تابع نظره ثم لیشحذن فیها قوم شحذ القین النصل. تجلی بالتنزیل ابصارهم و یرمی بالتفسیر مسامعهم و یغبقون کاس الحکمه بعد الصبوح. [خطبه 150] .
آگاه باشید آن کس از ما (مهدی (ع)) که آن فتنهها را دریابد، با چراغی روشنگر در آن گام مینهد و بر همان سیره و روش صالحان رفتار میکند تا گرهها را بگشاید، بردگان و ملتهای اسیر را آزاد سازد جمعیتهای گمراه و ستمگر را پراکنده و حقجویان پراکنده را گرد هم آورد. این رهبر، پنهان از مردم به سر میبرد آنچنان که جویندگان، اثر قدمش را نبینند هرچند در یافتن او بسیار جستجو کنند. سپس گروهی برای درهم کوبیدن فتنهها مهیا میگردند همچون مهیا شدن شمشیر به دست تیرگر. چشم اینها با قرآن روشنی میگیرد و معانی آیات آن به گوششان افکنده میشود و صبح و شام از جام حکمت الهی سیراب میگردند. – بینش تاریخی نهج البلاغه ، یعقوب جعفری))
((حکومت حضرت مهدی
یـَعـْطـِفُ الْهـَوی عـَلَی الْهـُدی، اِذا عـَطـَفُوا الْهُدی عَلَی الْهَوی. [خطبه 138] . (آن پیشتاز الهی) خواهش نفسانی را به هدایت آسمانی بازگرداند و آن هنگامی است که (مردم) رستگاری را تابع هوی ساخته اند.)
حکومت دادگستر حضرت مهدی
ای مردم! وقت است که هر وعده نهاده درآید و آنچه را نمیشناسید نزدیک است - از پرده - برآید .... (مردم در حکومت مهدی (عج) دیدههاشان به تفسیر قرآن که شنوند روشن شود - چنانکه باید - بام و شام جامهای حکمت نوشند - و در تکمیل نفس بکوشند . (خطبه 150)
خبر از ظهور حضرت مهدی
(اعتقادی، سیاسی)
وَ قَالَ [علیه السلام] لَتَعْطِفَنَّ الدُّنْیَا عَلَیْنَا بَعْدَ شِمَاسِهَا عَطْفَ الضَّرُوسِ عَلَی وَلَدِهَا وَ تَلَا عَقِیبَ ذَلِکَ وَ نُرِیدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَی الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوارِثِینَ.
و درود خدا بر او، فرمود: دنیا پس از سرکشی، به ما روی می کند، چونان شتر مادة بدخو که به بچه خود مهربان گردد. (سپس این آیه را خواند)
"و اراده کردیم که بر مستضعفین زمین، منّت گذارده آنان را امامان و وارثان حکومت ها گردانیم."))
.: Weblog Themes By Pichak :.