تاریخ : یکشنبه 89/1/15 | 7:54 عصر | نویسنده : منتظر مهدی(مسافر)
سوره یوسف آیه 110
تا آنجا که رسولان مایوس شدند و گمان کردند (حتی افراد اندک مومن نیز ) به آنان دروغ گفته اند، در آن حال یاری ما به سراغشان آمد.
-----------------------------
از مفضل بن عمر از ابو عبدالله امام صادق علیه السلام نقل شده که فرمودند: مردی به محضر امیرالمومنین علیه السلام شرفیاب شد و از طولانی شدن دولت جور و ستم به آن جناب شکایت کرد. امیرالمومنین علیه السلام به او فرمودند: به خدا سوگند آنچه آرزویش را دارید نخواهد شد تا اینکه باطل جویان هلاک شوند و جاهلان از میان بروند و متقیان ( که اندک هستند ) در امان گردند، تا جائیکه احدی از شما جای پای برای خودش نخواهد یافت و تا آنجا که شما در نظر مردم از مردار در چشم صاحبش نیز بی ارزش تر خواهید شد و همانطور که شما در آن حال هستید ناگهان یاری خداوند و پیروزی بیاید و این است ( معنی ) فرموده پروردگار عزوجل من در کتابش:
تا آنجا که رسولان مایوس شدند و گمان کردند (حتی افراد اندک مومن نیز ) به آنان دروغ گفته اند، در آن حال یاری ما به سراغشان آمد.
سوره بقره آیه 156
و هر آینه شما را به وسیله ی ترس و گرسنگی و نقص در مالها و جانها و میوه ها می آزماییم، و صبر کنندگان را بشارت ده.
-----------------------------
محمد بن مسلم از امام صادق علیه السلام روایت می کند که پیش از قیام مهدی ما سلام الله علیه مردم به انواع بلاها مبتلا می شوند و موفقیت با صابران است.
به طور خلاصه علائم و نشانه های قبل از ظهور در این روایات عبارت است از:
1- وحشت و اضطرابی که در حال حاضر در میان مردم بعضی از کشورهای اسلامی دیده می شود.
2- گرسنگی و قحطی که در بعضی کشورهای جهان مشهود است و به طور متوسط روزانه چند صد هزار تن از گرسنگی می میرند ( مانند بعضی از قسمتهای افریقا و هندوستان ).
3- فساد در تجارت و بازرگانی و کمبود درآمد بعضی از اقشار جامعه که به ویژه در ایران ما مشهود است.
4- تلفات جانی مانند تلفات در جنگ ایران و عراق و نقصان زراعت و میوه جات ناشی از آفات و کمی برکت آنها.
اکنون به اصل روایت که از امام صادق علیه السلام نقل کرده اند، توجه فرمایید:
محمد بن مسلم از امام صادق علیه السلام نقل کرده است که امام فرمودند: پیش از قیام قائم نشانه هایی است جهت آزمایش از جانب خداوند نسبت به بندگان مومنش. عرض کردم: آن نشانه های چیست؟ فرمود: آن، گفتار خداوند عزّوجل است که فرموده: « ولنبلونک بشیء » . فرمود: « لنبلونکم » یعنی هر آیینه بیازماییم شما مومنان را « بشی ء من الخوف » به مقداری و چیزی از ترس از ملوک بنی فلان ( بنی عباس ) در پایان زمامداریشان و « الجوع » و گرسنگی به خاطر بالا بودن قیمتها « و نقص من الاموال » و کاستی از مالها ( یعنی ) فساد تجارتها « و الا نفس » و جانها ( یعنی ) مرگ سریع « والتمرات » و محصولات ( یعنی ) کم شدن کشاورزی و کمبود برکت محصولات « و بشر الصابرین » ( یعنی ) بشارت ده صابران را در چنین وقت به خروج قائم علیه السلام . سپس به من فرمود: ای محمد! این است تأویل قول خداوند عزوجل که میفرماید: « و ما یعلم تاویله » ( یعنی ) نمی داند تأویل قرآن را جز خداوند و پایداران در دانش.
.: Weblog Themes By Pichak :.